Joulupuu

Vuoden 2018 Joulupuu- keräyksessa saatiin kasaan 2604 lahjaa jotka luovutettiin Jyväskylän sosiaalitoimelle edelleentoimitettavaksi vähävaraisille lapsille ja nuorille. Erityisen ilahduttavaa oli, että tänä vuonna keräykseen oli toimitettu paljon lahjoja itsenäistyville 17-21 -vuotiaille nuorille.

Vuonna 2018 Joulupuu – keräys järjestettiin Jyväskylässä jo 12. kertaa.

Tietoa Joulupuu – keräyksestä:

Joulupuu on hyväntekeväisyystempaus, jolla on jo yli 10 vuotta kerätty Jyväskylässä lahjoja vähävaraisille lapsille, jotka muutoin saattaisivat jäädä ilman joululahjoja. Lahjat jaetaan sosiaalitoimen lastensuojelun kautta.

Haluatko järjestää omalla työpaikalla Joulupuu-keräyksen tai tulla muuten mukaan levittämään hyvää joulumieltä? Laita sähköpostia joulupuu.jkl@gmail.com

Joulupuu-keräyksiä koordinoi ympäri maan paikalliset Nuorkauppakamarit. Lisätietoja saat Joulupuun valtakunnalliselta sivustolta.

Seuraa keräystä Joulupuun Facebook-sivulta!

Mitä lahjaksi lapselle tai nuorelle?

Lahjan antaja voi itse päättää, mitä haluaa antaa lahjaksi lapselle tai nuorelle. Lahjan tulee kuitenkin olla uusi, mutta se voi olla myös itse tehty. Suklaa tai muut elintarvikkeet eivät sovi lahjaksi, sillä lahjojen saajien allergiat eivät välttämättä ole tiedossa. Keräyspisteissä on saatavilla pakettikortteja, joihin merkitään lahjan sisältö mahdollisimman tarkasti. Pakettikorttiin merkitään myös saajan sukupuoli tai merkintä lapsi/nuori sekä ikäryhmä. Jyväskylässä lahjoja kerätään 0–21-vuotiaille lapsille ja nuorille, ja viime vuosina tarvetta olisi ollut erityisesti itsenäistä elämää aloittelevien nuorten lahjoista.

Ikäryhmäkohtaisia vinkkejä lahjoista löytyy Joulupuu-keräyksen valtakunnalliselta sivulta joulupuu.org/lahjavinkit. Lisäksi 18–21-vuotiaille sopivat erityisesti erilaiset omaan ensimmäiseen kotiin liittyvät lahjat, kuten lakanat ja pyyhkeet sekä astiat ja ruokailuvälineet. Myös lahjakortit ovat toivottuja. Vinkkejä voi ottaa myös 14–17-vuotiaiden nuorten lahjatoiveista.

Hyvä joulumieli lahjoittamalla!