Valtra ja Kilosoft – innovatiivisuutta maaseudulle: Valtra Smart

Maaseudun tulevaisuuden tekijä -kilpailun pääyhteistyökumppanit Valtra ja Kilosoft tuottavat tulevaisuuden maaseutua todeksi päivittäisessä työssään.

Valtra Smart tekee traktoreiden käyttötiedosta hyödyllistä

Valtra Smart -järjestelmän tarkoituksena on mullistaa traktoreiden tiedonkeruu ja -analysointi sekä niiden hyötykäyttö. Se tarjoaa koneiden käyttäjille ja omistajille runsaasti tietoa hyödynnettäväksi työn johtamisessa, urakointitöiden laskutuksessa ja tehtyjen töiden dokumentoinnissa.

Valtra Smart -järjestelmä tallentaa traktoreista saatavaa reaaliaikaista konedataa ja anturitietoa, kuten polttoaineen kulutusta, moottori- ja öljylämpötiloja, paineita sekä kierroslukuja. Tiedot välitetään palveluun, jossa niitä voidaan tarkastella ja hyödyntää monin tavoin.

Vähemmän huoltoja, nopeampia korjauksia ja tukea suunnitteluun

Kerättyjen tietojen avulla pystytään ennakoimaan tulevia huoltotarpeita, mistä hyötyvät erityisesti maataloudessa työskentelevät asiakkaat kiireisten toukotöiden ja sadonkorjuun aikoihin. Äkillisiin ongelmiin on mahdollista reagoida ripeästi etädiagnostiikan avulla – konerikkoja voidaan välttää ja ongelmatilanteissa koneet saadaan nopeasti kuntoon.

Valtra Smart -pilvipalvelu integroituu saumattomasti muihin Smart-konseptin järjestelmiin. Yhdessä maanviljelijöille suunnatun AgriSmartin kanssa palvelua voi hyödyntää EU-tukihakemuksissa, viljelysuunnitelmissa sekä loppukirjanpidossa. Aurausurakoitsijat saavat puolestaan InfraSmart -järjestelmästä ajantasaista tietoa teistä niiden kunnossapidon suunnittelua ja töiden kohdistamista varten.

Nykyaikainen traktori ja maatila on älykäs

Valtra Smart on toteutettu tiiviissä yhteistyössä Valtran ja Kilosoftin kanssa. Kehitystyö on malliesimerkki siitä, miten eri yritysten vahvuudet yhdistämällä on luotu ainutlaatuinen konsepti ja rakennettu uutta liiketoimintaa teollisen internetin ja digitalisaation avulla auttamaan maaseutua sekä sen toimijoita.

Maaseudun tulevaisuuden tekijä -kilpailu on iloinen saadessaan esitellä Valtran ja Kilosoftin pääyhteistyökumppaneinaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *