Joulupuu

 

Joulupuu-keräys tulee jälleen!

Joulupuu-keräys järjestetään Jyväskylässä vuonna 2018 jo 12. kertaa! Keräys järjestetään 30.11.–9.12.2018. Keräyspisteinä toimivat:

  • Kauppakeskus Seppä
  • Keljon kauppakeskus (keräyspiste RC Jyväskylä -myymälässä)
  • Palokan kauppakeskus
  • Keski-Suomen Osuuspankin pääkonttori (Kauppakatu 22)
  • Kielo Office Solutions -toimipisteiden aulapalvelut (Innova 1, 2 ja 4, Mattilanniemi 6–8, Ylistö 26, Ohjelmakaari 10).
  • Alko Jyväskylä keskusta Sokkari (Asemakatu 8).

Keräyspisteet ottavat lahjoja vastaan aukioloaikojensa puitteissa. Tuothan lahjan Joulupuulle valmiiksi paketoituna.

Mitä lahjaksi lapselle tai nuorelle?

Lahjan antaja voi itse päättää, mitä haluaa antaa lahjaksi lapselle tai nuorelle. Lahjan tulee kuitenkin olla uusi, mutta se voi olla myös itse tehty. Suklaa tai muut elintarvikkeet eivät sovi lahjaksi, sillä lahjojen saajien allergiat eivät välttämättä ole tiedossa. Keräyspisteissä on saatavilla pakettikortteja, joihin merkitään lahjan sisältö mahdollisimman tarkasti. Pakettikorttiin merkitään myös saajan sukupuoli tai merkintä lapsi/nuori sekä ikäryhmä. Jyväskylässä lahjoja kerätään 0–21-vuotiaille lapsille ja nuorille, ja viime vuosina tarvetta olisi ollut erityisesti itsenäistä elämää aloittelevien nuorten lahjoista.

Ikäryhmäkohtaisia vinkkejä lahjoista löytyy Joulupuu-keräyksen valtakunnalliselta sivulta joulupuu.org/lahjavinkit. Lisäksi 18–21-vuotiaille sopivat erityisesti erilaiset omaan ensimmäiseen kotiin liittyvät lahjat, kuten lakanat ja pyyhkeet sekä astiat ja ruokailuvälineet. Myös lahjakortit ovat toivottuja. Vinkkejä voi ottaa myös 14–17-vuotiaiden nuorten lahjatoiveista.

Hyvä joulumieli lahjoittamalla!

Vuonna 2017 Jyväskylän alueella keräyksen avulla toimitettiin ennätykselliset 3984 lahjaa. Saadaanko tänä vuonna jo 4000 lahjan raja rikki? Hanki sinäkin joulumieli itsellesi ja lahjan saajalle lähtemällä mukaan keräykseen!

Seuraa keräystä Joulupuun Facebook-sivulta!

Joulupuun 10-vuotis tunnelmia vuodelta 2016 voit lukea Verkko-Jycylän puolelta.

***

Joulupuu on hyväntekeväisyystempaus, jolla on jo yli 10 vuotta kerätty Jyväskylässä lahjoja vähävaraisille lapsille, jotka muutoin saattaisivat jäädä ilman joululahjoja. Lahjat jaetaan sosiaalitoimen lastensuojelun kautta.

Haluatko järjestää omalla työpaikalla Joulupuu-keräyksen tai tulla muuten mukaan levittämään hyvää joulumieltä? Laita sähköpostia joulupuu.jkl@gmail.com

Joulupuu-keräyksiä koordinoi ympäri maan paikalliset Nuorkauppakamarit. Lisätietoja saat Joulupuun valtakunnalliselta sivustolta.