Joulupuu

Perinteikäs Joulupuu-lahjakeräys järjestetään Jyväskylän alueella tänä vuonna jo 14. kertaa. Joulupuu-keräyksessä kuka tahansa voi ostaa lahjan eriarvoisessa asemassa olevalle lapselle tai nuorelle, joka muuten saattaisi jäädä kokonaan ilman pukin tuomisia. Lahjat jaetaan oikeisiin osoitteisiin sosiaalitoimen perhetyön kautta. Jyväskylän alueen keräys vuonna 2019 sai kasaan yhteensä 2744 lahjaa vähävaraisille lapsille ja nuorille Jyväskylässä, Laukaassa ja Äänekoskella.

Joulupuu-keräys järjestetään 4.-13.12.2020. Keräyspaikkoina toimivat seuraavat toimipisteet omien aukioloaikojensa puitteissa:

Huom! Lista täydentyy viikolla 47.

 • Kauppakeskus Seppä
 • Kauppakeskus Forum, Maalaistori Pop-up (3. krs)
 • Hotelli Verso (Kauppakatu 35)
 • Kielo Office Solutions -toimitilojen aulapalvelut osoitteissa:
  • Innova 1 (Piippukatu 11)
  • Innova 2 (Lutakonaukio 7)
  • Innova 4 (Lutakonaukio 1)
  • Mattilanniemi 6-8
  • Ohjelmakaari (Ohjelmakaari 10)
  • Ylistö 26 (Ylistönrinne 26)
 • Laukaa: K-Supermarket Laukaa (Vuokaari 2)

Lisäksi keräykseen voi tänä vuonna osallistua ensimmäistä kertaa verkossa! Katso lisätiedot ja osallistumisohjeet Minun Lahjani -sivustolta.

Tietoa valtakunnallisesti toteutettavasta Joulupuu-keräyksestä:

Joulupuu on hyväntekeväisyystempaus, jolla on jo yli 10 vuotta kerätty Jyväskylässä lahjoja vähävaraisille lapsille, jotka muutoin saattaisivat jäädä ilman joululahjoja. Lahjat jaetaan paikallisen sosiaalitoimen kautta.

Haluatko järjestää omalla työpaikalla Joulupuu-keräyksen tai tulla muuten mukaan levittämään hyvää joulumieltä? Laita sähköpostia joulupuu.jkl@gmail.com

Joulupuu-keräyksiä koordinoi ympäri maan paikalliset Nuorkauppakamarit ym. toimijat. Lisätietoja saat Joulupuun valtakunnalliselta sivustolta.

Seuraa keräystä Joulupuun Facebook-sivulta sekä seuraamalla Instagramista tiliä @Joulupuujkl

Mitä lahjaksi lapselle tai nuorelle?

Lahjan antaja voi itse päättää, mitä haluaa antaa lahjaksi lapselle tai nuorelle. Lahjan tulee kuitenkin olla uusi, mutta se voi olla myös itse tehty. Suklaa tai muut elintarvikkeet eivät sovi lahjaksi, sillä lahjojen saajien allergiat eivät välttämättä ole tiedossa.

Keräyspisteissä on saatavilla pakettikortteja, joihin merkitään lahjan sisältö mahdollisimman tarkasti. Pakettikorttiin merkitään myös saajan sukupuoli tai merkintä lapsi/nuori sekä ikäryhmä. Jyväskylässä lahjoja kerätään 0–21-vuotiaille lapsille ja nuorille, ja viime vuosina tarvetta olisi ollut erityisesti itsenäistä elämää aloittelevien nuorten lahjoista.

Ikäryhmäkohtaisia vinkkejä lahjoista löytyy Joulupuu-keräyksen valtakunnalliselta sivulta joulupuu.org/lahjavinkit. Lisäksi 18–21-vuotiaille sopivat erityisesti erilaiset omaan ensimmäiseen kotiin liittyvät lahjat, kuten lakanat, pyyhkeet, astiat ja ruokailuvälineet. Myös lahjakortit ovat toivottuja kaikissa ikäryhmissä. Vinkkejä voi ottaa myös 14–17-vuotiaiden nuorten lahjatoiveista esimerkiksi hygieniatuotteet ovat toivottuja lahjoja kaikissa ikäryhmissä.

Hyvä joulumieli lahjoittamalla!